Hlavní obsah

Stožár stále visí nad D35, dálnice je pořád zavřená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Tři miliony korun, taková je škoda na dvou stožárech vysokého napětí, do kterého narazil traktorista na poli na Olomoucku. Jednadvacetiletý řidič je podezřelý z poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Kvůli stožáru byl přerušen provoz na dálnici D35, v jejíž blízkosti se nachází. Podle mluvčího Skupiny ČEZ Vladislava Sobola odborníci na místě intenzivně pracují.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Sloup málem spadl na dálnici D35.

Článek

"Podle dosavadního šetření jednadvacetiletý řidič traktoru najel na poli u dálnice do sloupu elektrického vedení. Traktor zůstal pod sloupem zaklíněný. Řidič nebyl po nehodě zraněn. Policisté u něj provedli testy na alkohol a jiné návykové látky s negativními výsledky. Traktorista uvedl, že prováděl kultivaci pole, přitom se ohlédl dozadu a traktor mezitím narazil do sloupu," uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Dálnici mezi Olomoucí a Lipníkem obousměrně uzavřely spadlé dráty

Krimi

Pracovníci energetické společnosti na místě zjistili poškození i dalšího sloupu elektrického vedení. "Teď se pracuje na technicky poměrně náročné operaci, protože před odstřižením drátů elektrického vedení musíme zajistit okolní stožáry. Nejde jen o stožár, který je viditelně ohnutý, poškození je nakonec větší, než se v první chvíli zdálo – zlomený je i sousední stožár, ten musíme taky zachytit jeřábem," řekl Sobol.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Odborníci se chystají na poli u Velkého Týnce na Olomoucku zajistit poškozený sloup s elektrickým vedením.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Druhý sloup, který se ohnul poté, co do sousedního stožáru narazil traktor.

Energetici na místo v noci stahovali potřebnou techniku, materiál a odborné zaměstnance ze specializované firmy, která se na podobné práce zaměřuje. Práce jim nyní komplikuje deštivé počasí, těžké stroje musejí používat řetězy, aby na rozbahněném poli nezapadly. "Předpoklad obnovení provozu je v odpoledních hodinách, ale samozřejmě všichni lidé na místě chápou složitost situace a snaží se, abychom ty hlavní práce, které brání provozu na dálnici, zvládli co nejdříve," doplnil Sobol.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Traktor narazil do sloupu.

D35 je uzavřena v úseku od exitu 276 Holice až po exit 281 Přáslavice. Objízdná trasa pro dálkovou osobní i nákladní dopravu je ve směru na Ostravu vedena od exitu 276 Holice po silnici I/55 přes obce Krčmaň a Kokory k Přerovu, kde řidiči najedou na nový úsek dálnice D1 směřující na Lipník nad Bečvou a dále pak na Ostravu. Pro opačný směr z Ostravy na Olomouc je objízdná trasa totožná, řidiči pojedou po dálnici D1 na Lipník nad Bečvou a Přerov a poté po silnici I/55, uvedla mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám