Hlavní obsah

Dálnice D11 u Prahy zůstává zavřená, nepodařilo se odklidit trosky mostu

– Praha

Dálnici D11, která je kvůli demolici mostu uzavřena na okraji Prahy od sobotního odpoledne, se nepodaří zprovoznit před pondělní ranní dopravní špičkou. Silničáři v průběhu noci nestihli odklidit vybouraný materiál, řekla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Provoz by měl být podle ní obnoven během dnešního dne.

Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Objízdné trasy

Článek

„Bohužel se nám dálnici nepodaří zprovoznit před ranní dopravní špičkou. Průjezdná bude až v průběhu dne. Informace budeme upřesňovat, řidičům se samozřejmě omlouváme,” řekla mluvčí.

Doplnila, že materiálu u opěr mostu bylo tolik, že se nestihl uklidit. Most, který převádí Božanovskou ulici přes dálnici, byl ve špatném stavu. Příští rok začne stavba nového.

Žena se zřítila z mostu na dálnici D10

Krimi

Uzavírka v pražských Horních Počernicích začala v sobotu v 17:00 a měla skončit původně v neděli v 09:00. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pak zprovoznění avizovalo na nedělních 18:00 a později na pondělní ráno.

Vedle velkého množství výztuže, která se neshodovala s původní projektovou dokumentací, komplikoval práci kabel vysokého napětí.

Dělníci ho objevili v nosné konstrukci, také nebyl zanesen v žádné dokumentaci a byl pod proudem. „Proto se práce z bezpečnostních důvodů zastavily na několik hodin,” uvedla v neděli dopoledne Lišková.

Bourání mostu uzavře o víkendu D11 u Prahy

Domácí

Provoz na objízdných trasách byl hustý již v neděli večer, místy se tvořily kolony, především před velkými křižovatkami nebo kruhovými objezdy. Doprava z dálnice D11 ve směru do Prahy je svedena na 25. kilometru u Sadské, kamiony musí sjíždět ještě dříve, a to na 39. kilometru.

Reklama

Výběr článků

Načítám