Hlavní obsah

Kamion zablokoval dálnici na Vysočině, policie pak budila šoféry v koloně

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Větrný Jeníkov
Aktualizováno

Provoz na dálnici D1 u Větrného Jeníkova na Vysočině zkomplikovala v noci na čtvrtek nehoda kamionu, který zablokoval směr na Brno. Řidič vyvázl bez zranění, jeho kolegu z kabiny odvezli do nemocnice s poraněním hlavy. Objízdné trasy znemožnilo nepříznivé počasí, šoféři tak uvázli v koloně a po obnovení provozu je policie musela budit, aby se rozjeli.

Foto: Mapy.cz

Dálnice D1, 105. km ve směru na Brno (ilustrační foto)

Článek

Nehoda se stala krátce po jedné hodině v noci, informovala ve čtvrtek mluvčí vysočinské policie Dana Čírtková.

Kamion zůstal po havárii vzpříčený přes jízdní pruhy na Brno, policie zastavila tímto směrem provoz.

Řidič vyvázl bez zranění, v kabině byl ale ještě druhý řidič, kterého záchranná služba odvezla do nemocnice s poraněním hlavy.

Kamionu vzplál na sjezdu z dálnice v Ostravě návěs, škoda za dva miliony

Krimi

„Odklon na objízdné trasy nebyl vzhledem k aktuálnímu počasí možný, proto veškerá vozidla musel zůstat stát na dálničním tělese. Kolem třetí hodiny ranní se podařilo obnovit provoz v jednom jízdním pruhu a ve 3.50 minut byl v místě provoz plně obnoven a kolona se začala rozjíždět,” upřesnila mluvčí.

V koloně ale někteří řidiči zůstali v autech spát. „Policisté je museli budit, aby se kolona mohla rozjet,” zmínila Čírtková.

Řidič rozlomil nákladní auto na D1, provoz u Humpolce stál

Krimi

Mezi 80.-112. kilometrem D1 byla snížena rychlost na 80 km/h s odkazem na kluzkou vozovku a dálnice je ve čtvrtek dopoledne podle policie průjezdná jen se zvýšenou opatrností.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám