Hlavní obsah

Dálnici D1 zablokovala nehoda šesti aut, řidiče vyprošťovali téměř dvě hodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Hromadná nehoda šesti vozů zablokovala v pondělí před polednem dálnici D1 u Brna. Hasiči vyprošťovali dva řidiče kamionu téměř dvě hodiny. Celkem se zranili tři lidé.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Havarované kamiony na dálnici D1.

Článek

Nehoda se stala na 210. kilometru ve směru na Brno kolem půl dvanácté. Na místo vyrazilo pět záchranářských posádek a vrtulník.

Hasiči uvedli, že vyprošťují dva řidiče kamionu. „Řidiče už vyprošťujeme 1,5 hodiny. Vše ve spolupráci se záchranáři,“ uvedl ve 13:30 mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. O třicet minut později oznámil, že oba šoféři byli vyproštěni.

Foto: Policie ČR

Zničený kamion.

Policejní mluvčí Petr Vala uvedl, že nehodu mělo dohromady šest vozidel, nákladních i osobních. Co bylo příčinou, policie zjišťuje. „Zatím pracujeme s variantou, že se řidič posledního auta, kamionu s cizí poznávací značkou, dostatečně nevěnoval řízení a narazil do kolony před sebou, která tam vznikla v důsledku husté dopravy,“ informoval Vala.

Podle něj bude odstraňování následků trvat až do večera, auta policie odklání u Holubic. Kolona má asi 10 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám