Hlavní obsah

Kamaráda ubil kladivem, soud mu potvrdil 14 let vězení

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha

Za vraždu muže bez domova stráví bezdomovec Pavel Kotva v nejpřísnějším typu věznice 14 let. Ve středu o tom rozhodl Vrchní soud v Praze, který svým verdiktem potvrdil lednový rozsudek plzeňského krajského soudu. Opilý Kotva při hádce šlápl své oběti na krk a udeřil jí kladivem do hlavy. Napadený muž zemřel.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Bezdomovec Pavel Kotva v doprovodu eskorty před vynesením rozsudku krajského soudu

Článek

Kotva napadl o pět let staršího bezdomovce, který měl v krvi 4,28 promile alkoholu, loni v červenci v Plané na Tachovsku. Policisté Kotvu zadrželi hned druhý den po činu. Tehdy jim popsal, že se svou budoucí obětí popíjel krabicové víno. Muž Kotvovi v opilosti pohrozil, že na něj pošle jiné dva muže s mačetou, aby mu uřízli hlavu. To pachatele rozčílilo a zaútočil.

Jedenačtyřicetiletý Kotva byl v minulosti mnohokrát soudně trestaný většinou za majetkové delikty. Podle znalců má sklony k agresivitě, jeho inteligence je na hranici mezi podprůměrem a průměrem. Brutální útok proti napadenému muži vedl velkou silou.

Na policii původně řekl, že na mužovo tělo dupal tak, "jako by chtěl zlomit silný klacek". Své oběti způsobil mimo jiné otok mozku, zlomeniny žeber i hrudní kosti a krvácení do břišní dutiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Bezdomovec si za vraždu kamaráda odsedí 14 let

Na 14 let poslal v pátek plzeňský krajský soud do vězení se zvýšenou ostrahou Pavla Kotvu. O pět let staršího muže bez domova Kotva utloukl loni v létě v Plané...

Výběr článků

Načítám