Hlavní obsah

Kajínek nehodou trestný čin nespáchal. Do vězení se nevrátí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červnová nehoda omilostněného vraha Jiřího Kajínka nebyla trestným činem, ale přestupkem. Vyplývá to z pátečního vyjádření policie. Při nehodě na Žďársku se tehdy zranili dva lidé. Kajínek nehodu odmítl komentovat.

Foto: Michael Polák, Právo

Jiří Kajínek po propuštění z věznice, kde strávil 23 let

Článek

„Policisté ukončili šetření dopravní nehody, ke které došlo v sobotu 3. června po jedné hodině odpoledne mezi obcemi Ořechov a Velkou Bíteší na Žďársku. Spisový materiál jsme zkompletovali a nehodu oznámili místně příslušnému správnímu orgánu,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Vyplývá z toho, že kolizi budou řešit úředníci jako přestupek. Kajínek může dostat pokutu, ale do vězení se nevrátí.

Nehoda se stala 3. června, kdy jel Kajínek v mercedesu a v zatáčce přejel do protisměru, kde se střetl s autem značky Škoda Roomster s přívěsem.

Kajínek vjel mercedesem do protisměru a narazil do škodovky, dva zranění

Krimi

„Přívěs byl nárazem odmrštěn mimo komunikaci. Mercedes narazil ještě do směrového sloupku a zůstal stát v silničním příkopu. Při dopravní nehodě utrpěl zranění řidič vozidla Škoda a jeho spolujezdkyně, kteří byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni do nemocnice,“ sdělila tehdy Kroutilová.

Dechová zkouška u obou řidičů vyloučila alkohol, škoda je předběžně vyčíslena na více než 300 tisíc korun.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Kajínek při nehodě na Plzeňsku

Kajínka amnestoval v roce 2017 tehdejší prezident Miloš Zeman a součástí podmínek pro setrvání na svobodě pro Kajínka mimo jiné je, že sedm let od propuštění se nesmí dopustit žádného trestného činu, jinak se do vězení vrátí, přičemž je jedno, jestli by se jednalo o úmyslné, či nedbalostní porušení zákona.

Kajínek boural již v roce 2017  v Plzni, kde nedal přednost v jízdě. Střet policie vyřešila pokutou a čtyřmi řidičskými trestnými body.

Jiří Kajínek podle rozsudku 30. května 1993 zastřelil v serpentinách pod plzeňskou věznicí Bory podnikatele Štefana Jandu a jeho bodyguarda Juliána Pokoše. Z vězení Kajínek vyšel 23. května 2017, za mřížemi tak kvůli vraždě u borské věznice strávil přes 23 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám