Hlavní obsah

Jezevčíka Mildu se znovu pokusili zachránit, skála se bortí

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Hasiči se ve čtvrtek večer znovu pokusili zachránit jezevčíka Mildu, který v sobotu uvázl v bývalém kamenolomu u Bernartic na Tachovsku. I další záchranná akce ale skončila nezdarem. Jezevčík v místě zůstává uvězněn i nadále.

Záchrana psa na Tachovsku Video: Jan Švábek, Právo

 
Článek

Další pokus o záchranu hrubosrstého jezevčíka přišel i přesto, že hasiči v úterý večer akci odpískali kvůli možnému ohrožení vlastních životů. [celá zpráva]

„Ve čtvrtek se pohybovali hluboko pod povrchem země a stabilizace terénu byla mnohem náročnější než v předchozích dnech. Bohužel ani tentokrát nebyli úspěšní. O dalším pokusu v tuto chvíli velitel zásahu neuvažuje, především kvůli tomu, že se kamení začíná bortit,“ informovala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Foto: Jan Švábek, Právo

Hasiči bojují o život jezevčíka.

Ani tak zřejmě nelze vyloučit, že se jednotky na místo vrátí. Záchrannou akci už ale podle Jakoubkové nechtějí masivně medializovat. „Zásah sám o sobě zbytečně víří emoce, bohužel spíš negativní,“ uvedla Jakoubková s tím, že pokud příběh skončí happy endem, informaci zveřejní.

Přijel i USAR

Pes ve skále uvízl při sobotním honu na lišku. Sám se už ale nedokázal dostat ven. Vyprostit se ho nejdříve pokoušeli jeho majitelé, od pondělí se k nim přidali i hasiči.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Hasiči zachraňují psa ze skály.

Akce se zúčastnil i USAR tým z Prahy, který se specializuje například na vyhledávání lidí v troskách budov. Na místo přivezl speciální zařízení – takzvaný echolokátor. Přístroj pomocí seizmických čidel, která reagují na vibrace a zvuky, ukázal přesné místo, ve kterém se pes nachází.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Veškeré pokusy se ale zatím ukázaly jako neúspěšné. Nejblíže byli hasiči v úterý večer, kdy je od psa dělilo jen půl metru. „Když už byli téměř na dosah, vystresovaný pes se schoval do sítě chodeb. Hasiči se prokopali až do míst, kde ho spatřili naposledy. Dál už ho nezachytila ani štěrbinová kamera, ani echolokátory,“ uvedla dříve Jakoubková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám