Hlavní obsah

Jako z grotesky. Zloděj utíkal stanicí Můstek, na protijedoucích eskalátorech mu došly síly

Praha

Video jako z grotesky zveřejnila pražská policie. Zachycuje zloděje, který utíká před policistou v tunelech stanice metra Můstek. Nakonec nezvládne vyběhnout eskalátory jedoucí opačným směrem. Protože byl v databázi hledaných osob, skončil ve vězení.

Pronásledovanému zloději v Praze došly síly na protijedoucím eskalátoruVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté řešili na začátku srpna sérii vloupání na Václavském náměstí, kde někdo vnikl do hotelového pokoje, knihkupectví a pak přes střechu pokračoval do dalšího hotelu, kde jej vyrušila ostraha.

Hlídka po příjezdu našla kamerové záznamy a začala pátrat po zloději.

Skupina nudistů pronásledovala v Brně zloděje kola

Krimi

O chvíli později jeden z policistů spatřil podezřelého, který rychle utekl do stanice Můstek. Utíkal chodbami metra s policistou v zádech, přes eskalátory i nástupiště. Pak se však dostal do úzkých.

Foto: Policie ČR

Snažil se utéct po eskalátoru.

„Pronásledovaný se totiž pokusil setřást odhodlaného policistu tím, že vyběhne dlouhé eskalátory. Nevšiml si však, že jedou opačným směrem. Policista věděl, že po takovém fyzickém výkonu se nemá cenu o vyběhnutí ani pokoušet, a tak si dole počkal na svou chvíli,“ popsal mluvčí policie Richard Hrdina.

Muž chvíli běžel na eskalátorech, ale pak ztratil veškeré síly a vyčerpaný skončil pod nohama policisty. Jak policie následně zjistila, jde o 36letého recidivistu, jenž se vyhýbal nástupu do vězení za majetkové delikty.

„Z vazby, která na něj byla uvalena, tak putoval rovnou do výkonu trestu, který se mu může prodloužit, po dalším stání u soudu, až o další tři roky,“ konstatoval Hrdina.

Reklama

Výběr článků

Načítám