Hlavní obsah

Instruktorka zaplatila za pomoc táborníkovi ochrnutím

Novinky, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STRAKONICE

Dvaadvacetiletá instruktorka z dětského tábora ve Střelských Hošticích, která se zranila 6. července při záchraně dvanáctiletého chlapcem pádem do důlní šachty v dole Kněží hora na Strakonicku, zaplatila za snahu pomoci postižením na celý život.

Foto: Miroslav Slaninák

plakát akce

Článek

Už tři týdny dívka leží v brněnské Úrazové nemocnici. "Při tak těžkém zranění páteře jsme se nemohli, i když se operace vydařila, trvalým následkům vyhnout. V následujících týdnech bude pacientka převezena do některého z rehabilitačních zařízení. Doufáme, že zaznamená alespoň drobné zlepšení," řekl Právu ředitel brněnské Úrazové nemocnice Petr Zelníček.

Chlapec vyvázl z pádu bez větších zranění.

Nezná se majitel dolu

Policisté v případu však zatím nepokročili. Stále zjišťují, komu patří nezajištěný důl Kněží hora. "I když však přijdeme na to, kdo má důl pod dozorem, není ještě jisté, že je za nehodu zodpovědný," uvedla strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Stále se prošetřuje i možnost zavinění ze strany vedoucí tábora. Poznamenala, že věc budou možná policisté šetřit jako přestupek. "Chlapec zřejmě vyvázne bez větší fyzické újmy a dívka byla z vedení tábora, takže výprava do dolů byla i na jejím rozhodnutí," dodala mluvčí.

Související články

Táborník a instruktorka spadli do štoly

S tragickými následky skončila nedělní hra dětí v táboře ve Střelských Hošticích na Strakonicku. Třináctiletý chlapec se zřítil do sedmimetrové štoly v Kněží...

Zraněná instruktorka je po operaci

Dvaadvacetiletá instruktorka z dětského tábora ve Střelských Hošticích, která se v neděli při záchraně dvanáctiletého chlapce těžce zranila pádem do důlní...

Výběr článků

Načítám