Hlavní obsah

Inspekce zadržela další čtyři údajné členy Toflova gangu

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovníci Inspekce policie a detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v pondělí zadrželi další čtyři údajné členy tzv. Toflova brněnského policejního gangu.

Článek

Podle informací Práva je mezi zatčenými jeden aktivní policista z brněnské hospodářské kriminálky, dále dva jeho bývalí kolegové rovněž z hospodářské kriminálky a také jedna civilní osoba.

Stejně jako již dříve obviněným údajným členům gangu jim je kladeno za vinu vydírání brněnských podnikatelů či korupce a zametávání trestních kauz pod koberec.

„Mohu pouze potvrdit zadržení čtyř osob. Bližší informace prozatím nelze uvést, neboť realizace nadále probíhá,“ řekla v pondělí Právu mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Nynější razie je již třetí v pořadí. Při té první zadrželi detektivové šest lidí včetně někdejšího šéfa brněnské pobočky inspekce Rudolfa Setváka, kterého ale soud pustil po třech měsících na svobodu.

Při druhém zátahu skončili za mřížemi tři další lidé včetně bratra bývalého šéfa Českomoravského fotbalového svazu Pavla Mokrého, který rovněž před časem pracoval v brněnské policejní inspekci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám