Hlavní obsah

V Klánovickém lese bylo zastřeleno nemluvně. Okolí obchází strach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na poměry adventu je v ulicích nezvyklý klid. Je evidentní, že okolí Klánovického lesa obchází po dvojnásobné vraždě strach. Zrušily se plánované akce a místní nechtějí příliš mluvit, spíše se ukrývají v bezpečí svých domovů. Policie chodí od domu k domu a prosí o kamerové záznamy, které by pomohly s vyšetřováním.

Policisté pátrají v ubytovnách v souvislosti se střelbou v Klánovickém lese.Video: Aktu.cz

 
Článek

Místní jsou evidentně tragickou událostí šokováni. „Se sousedkami jsme se obvolávaly a sledovaly ulici. Všichni byli nervózní včetně psů,“ popsala pro Novinky páteční atmosféru jedna z místních obyvatelek.

Své jméno ale uvést ze strachu nechce. V okolí Klánovického lesa je nyní patrné, že obavy jsou mezi místními všudypřítomné.

Její děti přitom chodí do školy v Klánovicích, kousek od místa činu. Podle ní nyní platí pro školáky i zájmové kroužky zákaz chození do lesa, zrušena byla kvůli tragické události také celá řada plánovaných aktivit.

Místo činu v KlánovicíchVideo: Aktu.cz

Policie našla v Klánovickém lese dva zastřelené lidi, letěl tam vrtulník s termovizí

Krimi

Pomoc mohou i řidiči

Policisté mezitím obcházejí okolní domy, které sousedí s lesem. Podle místních se dožadují záběrů z bezpečnostních kamer, pokud jsou na soukromých nemovitostech k dispozici.

„Policie obcházela domy v Klánovicích s dotazy, jestli tam lidé neviděli poslední dobou divné živly,“ doplnila místní obyvatelka.

V sobotu po poledni zveřejnili policisté výzvu řidičům, kteří projížděli v pátek mezi 7. a 17. hodinou okolím Klánovického lesa a měli zapnuté palubní kamery. Právě záznamy z nich by mohly pomoci policistům při řešení celého případu.

„Veškeré informace k případu přijmou kolegové na tel. čísle 731553135 nebo prostřednictvím mailu krpa.skpv.ook.podatelna@pcr.cz,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

V Klánovickém lese v Praze šlo o vraždu muže a dítěte.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Teprve dvouměsíční dítě

Podle serveru iDnes zemřelo kromě muže i dítě v kočárku. Agentura Aktu v neděli odpoledne upřesnila, že mělo jít teprve o dvouměsíční nemluvně. Oba mrtví jsou podle informací agentury Češi.

Policie dvě těla našla v pátek poté, co svědkyně kolem třetí hodiny odpoledne ohlásila na tísňovou linku, že se poblíž v lese ozvaly výstřely. Případ převzali policisté z I. pražského oddělení.

Samotní policisté však zatím případ nechtějí příliš komentovat. Pouze lakonicky uvedli, že zabití muže a dítěte v Klánovickém lese v Praze kvalifikovali jako dvojnásobnou vraždu.

„Těmto skutečnostem odpovídala i následně přijatá bezpečnostní opatření. Vzhledem ke skutečnosti, že jedním ze zavražděných je dítě, nelze v tomto smyslu poskytovat podrobnější informace,“ uvedla policie na síti X.

Policisté na místě střelbyVideo: Aktu.cz

Prokletý les

Klánovický les je ve spojení se střelbou a úmrtím nechvalně známý. V roce 2014 tam zastřelil Oldřich Konrád muže jen proto, že se přiblížil k jeho skrýši, kde měl ukryté nakradené věci.

Oběť v lese s detektorem kovu hledala poklady, Konrád zpanikařil a na muže třikrát vystřelil. Zasáhl ho do hlavy. Druhý den se na místo vrátil s kanystrem benzinu a tělo zapálil.

Místní po nynější tragické události, kdy byl zabit muž společně s nemluvnětem, hovoří o tom, že „les je prokletý“.

„Ten les jsem původně milovala, když jsme se sem stěhovali, ale teď je to spíš ke vzteku. Buď vám psa roztrhají přemnožená prasata, která tam chodí celoročně ve skupinách po 15 kusech, nebo vás tam rovnou nějaké individuum zastřelí,“ neskrývala místní obyvatelka své emoce.

Pátrání v KlánovicíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

V Klánovickém lese v Praze šlo o vraždu muže a dítěte

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám