Hlavní obsah

Rojnice stovek policistů pročesává les v Klánovicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Rojnice tvořená více než 250 policisty včetně specialistů v úterý před polednem začala pročesávat rozsáhlý les v pražských Klánovicích, kde minulý týden někdo zastřelil muže a kojence. Kvůli zásahu a zjišťování sebemenších stop po pachateli, po kterém se pátrá, je les pro veřejnost uzavřený.

Policejní rojnice v Klánovicích Video: Aktu.cz

 
Článek

Policisté se v Klánovicích začali ve velkém shromažďovat již ráno, na síti X pak bez dalších podrobností informovali o tom, že se jedná o bezpečnostní akci.

Mluvčí policie Jan Rybanský Novinkám řekl, že na místě je zhruba 250 policistů. Kromě uniformovaných jsou na místě i policisté v civilu a specialisté, psovodi a policisté na koních.

Postupně vytvořili rozsáhlou rojnici, se kterou chtějí metr po metru detailně prozkoumat les, kdy hledají jakoukoli stopu. Jak dlouho akce v rozlehlém terénu potrvá, mluvčí zatím neodhadoval.

Foto: Petr Hloušek, novinky.cz

Policisté v Klánovicích

Jestli policie vyrazila do Klánovic prověřit nějakou konkrétní stopu, vyšetřovatelé neuvedli.

Mluvčí dozorujícího státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala Novinkám řekl, že zatím k trestnímu řízení nelze nic nového sdělit.

Vraha muže a kojence v Klánovicích hledají desítky kriminalistů, v místě je zesílená bezpečnost

Krimi

Případ policie vyšetřuje od minulého týdne, kdy v pátek svědkyně volala na tísňovou linku, že se poblíž v lese ozvaly výstřely. Policisté pak našli dvě oběti střelby, kterými byl muž a kojenec v kočárku.

Rozsáhlá pátrací akce v KlánovicíchVideo: Aktu.cz

Po vrahovi policie pátrá a rovněž oslovila veřejnost s prosbou o svědectví. Výzva se týkala hlavně řidičů, kteří projížděli v pátek mezi 7. a 17. hodinou okolím Klánovického lesa a měli zapnuté palubní kamery. Právě záznamy z nich by mohly pomoci při vyšetřování.

Foto: Petr Hloušek, novinky.cz

Policisté na koních v Klánovickém lese

„Veškeré informace k případu přijmou kolegové na tel. čísle 731553135 nebo prostřednictvím mailu krpa.skpv.ook.podatelna@pcr.cz,“ uvedl již dříve mluvčí policie Jan Rybanský.

V Klánovickém lese v Praze šlo o vraždu muže a dítěte

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám