Hlavní obsah

Houkající sanitku zablokovali chodci na přechodu. Nechápeme, zlobí se záchranáři

Pelhřimov

Houkající sanitka s blikajícími majáky jede do křižovatky, na poslední chvíli ale musí šofér zastavit před přechodem, protože na něj vyrazila skupina chodců. Tuto nebezpečnou situaci natočil svědek v Pelhřimově, video se rozšířilo na sociálních sítích. Záchranáři nad bezohledností chodců kroutí hlavou, případem se zabývá policie kvůli přestupku.

Foto: Twitter / @dopravavcesku

Chodci blokovali houkající sanitku v Pelhřimově

Článek

Videozáznam je z poloviny února, věrohodnost v pondělí potvrdil mluvčí vysočinské záchranky Petr Janáček. Incident se stal na křižovatce ulic Průběžná a Humpolecká.

Záchranáři se o videu dozvěděli přes sociální sítě. Záznam přímo ze sanitky podle mluvčího již k není k mání a jejich kolegové incident nikam nehlásili.

Chování lidí na videozáznamu Janáček označil jako zcela nepochopitelné. „Zdravotníkům se stává, že jim třeba někdo omylem vběhne do cesty, ale aby na přechod vyrazila takto celá skupina lidí, to se stane málokdy,“ řekl Novinkám mluvčí.

Vulgární chodec brzdil houkající sanitku v Praze, uvnitř se dusil pacient

Krimi

Uvnitř vozu se přitom záchranáři starali o pacienta s akutními problémy. „Podle časových údajů z videozáznamu posádka nejspíš převážela do nemocnice pacienta s neurologickými obtížemi,“ upřesnil Janáček.

Foto: Twitter / @dopravavcesku

Chodci blokovali houkající sanitku v Pelhřimově

Případem se zabývá policie. Co se týče paragrafů, mluvčí policie Michaela Lébrová sdělila, že se případ prověřuje s podezřením na přestupek v úseku dopravy, za který by chodcům hrozila pokuta do 2500 korun.

Houkající sanitce s pacientem leželi v cestě na magistrále v Praze aktivisté

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám