Hlavní obsah

Horská služba zachraňovala ze strže v Beskydech zraněného dřevorubce

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dřevorubce, kterému způsobil padající strom dvojitou zlomeninu nohy, zachraňovala v pondělí horská služba v nepřístupném terénu v Beskydech. Informoval o tom náčelník beskydské Horské služby pro oblast Beskydy Radim Pavlica.

Článek

O nehodě se horští záchranáři dozvěděli pomocí dispečera tísňové linky 155. Lesní dělník byl zraněn na velmi problematickém místě, ležel totiž ve strži asi 200 metrů od horské cesty. „Vrtulníku se podařilo přistát nedaleko strže a lékař se záchranáři se spustil dolů ke zraněnému muži,“ uvedl Radim Pavlica.

Lékař zraněnému nohu ušetřil, členové horské služby ho pak ve vakuové matraci a pomocí lanové techniky vytáhli na cestu. Pak zraněného převezli k vrtulníku, jenž ho přepravil do ostravské fakultní nemocnice.

„Musím poznamenat, že celá akce byla rychlá a úspěšná zejména díky zkušenostem pilota vrtulníku. V oblasti jsou nelehké klimatické podmínky a on musel proletět silnou mlhou a dosednout v horském svahu,“ dodal Pavlica.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám