Hlavní obsah

Zmatkující senior otočil před tunelem v Brně auto do protisměru, zachytila to kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nebezpečně zazmatkoval 73letý řidič v Brně, když před tunelem otočil auto do protisměru. Vjel při tom do cesty rovnou dvěma vozidlům, řidiči ale stihli včas uhnout. Incident zachytila bezpečnostní kamera.

Jízda seniora v protisměru v BrněVideo: Policie ČR

 
Článek

Senior za volantem vozidla značky Škoda se minulý týden v pátek kolem poledne dostal do problémů v Brně před Královopolským tunelem.

„Během jízdy se neplánovaně dostal na nájezd do tunelu, kde nepochopitelně zazmatkoval. Asi až v tomto místě totiž zjistil, že jej silnice vede jinam, než původně mířil. Místo toho, aby tunelem projel a na nejbližším výjezdu se vrátil na správnou trasu, velmi nebezpečně otočil vůz do protisměru,“ informoval ve čtvrtek o případu mluvčí policie David Chaloupka.

Škodovce se museli vyhnout dva právě projíždějící řidiči osobních aut. Jízdu seniora v protisměru záhy ukončila hlídka policie. „Policisté seniora vrátili zpět do správného směru, postihu se však nevyhne. Přestupek oznámili správnímu orgánu k projednání,“ zmínil mluvčí.

Zachovat klid, zastavit a volat policii

V souvislosti s případem Chaloupka připomněl několik základních rad pro zmíněnou situaci, do kterých se řidiči mohou nedopatřením dostat.

„Je nutné zachovat klid a neprodleně zastavit vůz na okraji vozovky. Šofér by měl zapnout výstražná světla a nejlépe v reflexní vestě opustit komunikaci do bezpečí za svodidly. Odtud potom volat tísňovou linku a vyčkat příjezdu policejní hlídky. Otáčení zpět za plného provozu je totiž zbytečným hazardem,“ dodal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Jízda seniora v protisměru v Brně

Kamion na D8 se zničehonic převrátil do protisměru. Hrozivou nehodu zachytila kamera

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám