Hlavní obsah

Hasiči zasahovali u požáru kravína v Dolních Požárech na Benešovsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči v neděli odpoledne zasahovali u požáru kravína v obci Krhanice na Benešovsku, konkrétně v části nesoucí shodou okolností název Dolní Požáry. V budově se zřítila střecha, požár se rozšířil i na vedlejší stoh. Kvůli většímu množství cisteren s vodou potřebných k hašení zvýšili stupeň požárního poplachu na třetí ze čtyř možných. Uvnitř by podle prvotních informací neměli být lidé ani zvířata, řekl mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.

Požár statku v Dolních PožárechVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Došlo k propadnutí střechy budovy, hasiči proto zasahují pouze z venku,“ uvedli hasiči na sociální síti X, dříve Twitteru. Požár byl hlášen po 13:30. Hasiči se snaží zabránit šíření ohně na další budovy, uvedl mluvčí.

Budova se podle mluvčího zřítila hned po příjezdu hasičů, proto zatím neví, zda uvnitř zvířata byla. „Vyváděli jsme je ale z okolních budov,“ doplnil mluvčí. Oheň zachvátil i nedaleký stoh, hasiči ho nyní rozhrabávají.

Hasiči bojují nejen s požárem ale i s vedrem, musí se časteji střídat, postavili přístřešky a stany na louce, aby mohli odpočívat ve stínu.

Kvůli hasebním pracím je nyní neprůjezdná silnice třetí třídy 1066 u obce Krhanice.

Provoz na dálnici D1 zastavil požár osobního auta

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám