Hlavní obsah

Hasiči ve Varech zachraňovali před velkou vodou nevidomého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Rozbouřená Ohře ohrozila lidi ze zahrádkářské kolonie v karlovarské části Doubí. Pro skupinku lidí, mezi nimiž byl i jeden nevidomý, museli hasiči se člunem.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči museli k chatě v Doubí se člunem.

Článek

„Jednalo se o chatu přímo na břehu řeky, která je využívaná k trvalému bydlení,“ řekl Novinkám Martin Kasal, mluvčí hasičů Karlovarského kraje. „Bylo tam pět osob. V neděli před půl osmou ráno volali, že jim voda již zaplavila prostor kolem chaty a že už pronikla i dovnitř. Jeden z nich byl nevidomý a další měli obavy zaplavený prostor přejít,“ uvedl Kasal.

Hasiči se k nim pustili se člunem. „Bylo tam maximálně po kolena vody,“ podotkl Kasal a dodal: „Městská policie posléze převezla zachráněné osoby do Armády spásy, která se o ně postará.“

Ohře v Doubí byla od tří ráno na třetím povodňovém stupni, po jedenácté dopoledne vystoupala nad tři metry, což je více než pětiletá voda. Hladina v řece před povodní byla o dva metry nižší.

Už v sobotu evakuovali hasiči v Karlovarské kraji devět lidí v Mírové u Chodova a deset z Luhu u Svatavy. Podle předpovědi hydrometeorologů by se hladina Ohře už dál neměla příliš zvedat.

Výstrahami se to hemží. Silně foukat bude až do pondělního dopoledne

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám