Hlavní obsah

Hasiči k dopravní nehodě nedojeli. Museli zachránit topící se ženu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zřejmě kvůli nevolnosti spadla v pondělí ráno do ledové řeky Opavy starší žena. Před utonutím ji zachránili hasiči, kteří vyjeli původně k dopravní nehodě.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Hasiči jeli před 8. hodinou k nahlášené dopravní nehodě. „Při průjezdu centrem Opavy, jen několik desítek metrů od mostu přes řeku Opavu v Ratibořské ulici, dostali informaci o ženě v řece. Dojezd na místo záchrany na Kolofíkově nábřeží tak trval podle velitele hasičského zásahu jen minutu,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Dodal, že hasiči za ženou skočili do středu řeky, hladina jim přitom sahala k pasu, a vynesli ji na břeh. „Poskytli jí předlékařskou pomoc, svlékli jí promočený oděv a zabalili ji do přikrývek a termofólie,“ informoval s tím, že mezitím dorazili přivolaní záchranáři, kteří ženu naložili do sanitky.

Když se ženě trošku ulevilo, popsala, že do chladné vody spadla při procházce po cyklostezce vedoucí podél řeky. V jejím průběhu se jí však zatočila hlava a skončila v řece. Hasiči ji objevili zhruba pět metrů od břehu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám