Hlavní obsah

Hasiči chytali kozorožce v rybníce u hlubocké zoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeští hasiči v pátek ráno chytali na člunech kozorožce, který utekl z výběhu do rybníka u hlubocké zoologické zahrady. Nakonec musel agresivní útočné zvíře uspat veterinář. Podle zpráv ze zoo vyvázl kozorožec z divokého výletu bez zranění.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Kozorožce chytali hasiči na člunech a nakonec jej musel uspat veterinář.

Článek

„Nejprve plaval ve vodě, pak se schoval do stromů u břehu. Jelikož bylo zvíře agresivní, bylo nutné ho uspat, veterinář ho trefil speciální patronou,“ popsala zásah mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů s tím, že usínající zvíře, které padalo do vody, zachytávali hasiči společně s pracovníky zoo.

U Máchova jezera pobíhá klokan. Neví se, komu patří

Krimi

Zástupce ředitele Zoo Hluboká nad Vltavou Roman Kössl Právu sdělil, že dva kozorožci přicestovali v minulých dnech z olomoucké zahrady a teprve si zvykají na výběh, kde byli dříve kamzíci.

„Jeden z nich překonal dveře, které původně sloužily na zabezpečení kamzíků. Kozorožci jsou však těžší, takže je provalil vlastní vahou,“ upřesnil Kössl.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Kozorožce nakonec uspal veterinář.

Upozornil, že hasiči zaměstnancům zahrady výrazně pomohli, když se vydali na rybník se čluny. „Kozorožec je v pořádku a neutrpěl žádná zranění,“ ujistil zástupce ředitele zoo.

Zvíře neohrozilo ani návštěvníky. „Utekl v pátek ráno ještě před otevírací dobou zahrady a vše bylo vyřešeno ještě před příchodem prvních návštěvníků,“ dodal Kössl.

Velká radost! V olomoucké zoo se dočkali prvního mláděte vousáka

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám