Hlavní obsah

U Máchova jezera pobíhá klokan. Neví se, komu patří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doksy

V neděli po poledni se policistům na Českolipsku ozval řidič, který chvíli předtím projížděl po silnici I/38 mezi Doksy u Máchova jezera a Jestřebím. Policistům oznámil, že v příkopu u silnice viděl klokana. Nebyl to apríl. Podle policie šlo o seriózní oznámení.

Foto: Novinky

Mláďata klokanů

Článek

„Nejdříve byl schoulený, pak se napřímil. Nebylo pochyb, že šlo o klokana. Viděla ho i moje rodina,“ řekl řidič policistům. „Podle jeho popisu byl klokan poměrně velký, měl hnědou až okrovou barvu a na zádech tmavý pruh,“ doplnila mluvčí policie na Českolipsku Ivana Baláková.

Policisté podle ní nyní zjišťují, komu mohlo zvíře patřit a utéct. Kontaktovali dva nejbližší zooparky, ty ale vačnatce nepostrádají. „Pokud dohledáme majitele, bude si muset zvíře odchytit. Pokud majitele nezjistíme, musí odchyt zajistit obec,“ popsala policejní mluvčí, jak by se mělo dál postupovat.

Českolipsko už jeden příběh klokana na útěku zažilo, odehrál se ale už před téměř 9 lety. Z ranče u Zákup v roce 2014 prchl vačnatec Skippy. Na útěku byl čtyři dny a tři noci. Tříletý klokan rudokrký tehdy navštívil náměstí v Zákupech, prohlédl si prostředí vlakové zastávky v Božíkově a nejspíš kvůli tomu, že miloval společnost zvířat, doskákal i ke psímu útulku v Dobranově. Tam byl nakonec polapen. Druhý den po odchytu ale kvůli velkému vyčerpání uhynul.

Hledaného klokana Skippyho našli v Trutnově přejetého

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám