Hlavní obsah

Fotbaloví fanoušci prý viděli ve Švýcarsku Pitra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čeští fotbaloví fanoušci údajně potkali při výletu na mistrovství Evropy ve fotbale ve Švýcarsku uprchlého podnikatele Tomáše Pitra, po kterém rok pátrá policie a je na něho vydán mezinárodní zatykač za daňové podvody.

Článek

Kontroverzní podnikatel měl obědvat v jedné z restaurací v Basileji. Doprovázela ho prý i manželka a syn, kterého jeden z fotbalových fanoušků znal. Pitr si podle něj změnil účes, výrazněji se však nemaskoval.

Kriminalisté po Pitrovi stále pátrají. Je na něho vydán tuzemský, evropský a mezinárodní zatykač. Mluvčí kriminální policie však řekla, že o pátrání nebude nyní ani v budoucnu zveřejňovat žádné nové skutečnosti.

Pitra společně s Miroslavem Provodem poslal v roce 2006 soud za daňové delikty z roku 1994 na pět let do vězení. Za krácení daní soud v procesu potrestal i další tři muže. Pitr sice asi v polovině roku 2007 převzal soudní výzvu, aby se dostavil do vězení k nástupu trestu, nakonec ale uprchl. Provod do vězení nastoupil v červnu 2007. Podle médií i dřívějšího vyjádření Provoda Pitr do vězení nenastoupil kvůli obavám o svůj život.

Pitr je spojován s potravinářskou firmou Setuza a je považován za jednoho z nejbohatších lidí v zemi. Muž, který nedostudoval strojní průmyslovou školu, začal podnikat ve dvaceti letech. Zbohatnul díky obchodům s rumem. Byl spoluvlastníkem podniku Balírny, ze kterého se vyvinula dnešní Marila. V minulosti byly v Pitrově skupině i konzervárny Seliko, v roce 2003 se zajímal o tehdy krachující Union banku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám