Hlavní obsah

Formule a závoďák svištěly po Pražském okruhu. Video se šíří na sítích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Automobilový závodní speciál se v noci na neděli proháněl na Pražském okruhu. Divokou jízdu i s dalším rychlým vozidlem zachytila kamera z dalšího vozidla, videozáznam se objevil na sociální síti. Případem se zabývá policie, která hledá svědky. Vozidla tohoto typu nemají bez zvláštního povolení na silnici v běžném provozu co dělat.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Formule se měla společně s dalším závodním speciálem prohánět směrem od Lahovic, skrz Komořanský tunel a kolem obce Jesenice. Videozáznam se objevil na sociální síti TikTok, na jízdu o víkendu upozornil server televize Nova Tn.cz.

@flatli.media

Only in czech republic #f1 #formula1 #formulaone #czechrepublic #czech #viral #tiktok #fyp #foryoupage #foryou

♬ původní zvuk - FlatliMedia

Mluvčí policie Violeta Siřišťová v úterý Novinkám potvrdila, že se její kolegové případem zabývají. „Zjišťujeme, kdo seděl za volantem a kdy a kde byl záznam natočen,“ uvedla mluvčí.

„Rovněž žádáme svědky, kteří se ze soboty na neděli o půl jedné pohybovali na Pražském okruhu ve směru na D5, aby se nám ozvali na linku 158,“ zmínila Siřišťová.

Po dálnici D4 se proháněla formule, policie hledá řidiče i svědky

Krimi

Ve vztahu k jakému paragrafu se policie jízdou speciálů bude zabývat, není zřejmé, mluvčí uvedla, že prověřování je zatím „bez právní kvalifikace“.

Jisté ale je, že vozidla jako formule podle policie nemají na silnicích v běžném provozu co dělat, výjimkou mohou být zvláštní povolení.

Závodní speciály mimo jiné pro jízdu na silnicích nesplňují určitá pravidla, například jim chybí registrační značka, rovněž nemají blinkry.

Úřad nepotrestal řidiče formule z dálnice D4. Identifikaci znemožnila helma

Krimi

Na dálnici D4 se proháněla formule. Opět

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám