Hlavní obsah

Firmu na Náchodsku zachvátil mohutný požár, škoda přesáhne 100 milionů

Právo, ČTK,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hasiči od noci likvidovali velký požár továrny firmy Hauk v Polici nad Metují, která sídlí v ulici 17. listopadu. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčina požáru zatím není známá. Rodinná firma Hauk vyrábí díly pro automobilový průmysl, především různé kovové části karoserií pro automobilku Škoda Auto.

Požár továrny na NáchodskuVideo: HZS Královéhradeckého kraje

 
Článek

„Zasažena byla plocha asi 500 metrů čtverečních. Škoda přesáhne podle prvních odhadů 100 milionů korun,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová s tím, že požár byl ohlášen kolem půl třetí v noci na středu.

„Na místě bylo zatím 12 hasičských jednotek,“ pokračovala Götzová a dodala, že na místo vyrazila i automobilová plošina, která v minulosti zasahovala například při podobně rozsáhlém požáru továrny Mileta v Hořicích na Jičínsku. Dopoledne se začaly v tovární hale hroutit stropy, takže již nešla hasit zevnitř. Pod kontrolu dostali plameny kolem poledne.

„Povolali jsme také mobilní chemickou laboratoř, aby změřila koncentraci zplodin v ovzduší kvůli ochraně obyvatel. K příčině požáru se dosud nemůžeme vyjádřit, vyšetřovatelé začnou pracovat zřejmě ve středu odpoledne,“ uvedla mluvčí hasičů.

Požár neohrozil výrobu autodílů, uvedl to spolumajitel a jednatel firmy Petr Hauk. Společnost především dodává různé lisované a svařované části karoserií pro automobilku Škoda Auto. "Dodavatelem sériových dílů (pro Škodu Auto) je horní závod, který požárem zasažen vůbec nebyl. Žádné dodávky nejsou ohroženy," řekl Hauk.

V areálu, kde hořelo, firma podle něj chystala další rozvojové projekty, který se stávajícími kontrakty nesouvisí. Požár by neměl mít dopad ani na zaměstnanost.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár továrny na Náchodsku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám