Hlavní obsah

Fenky postiženého chlapce z Českolipska našli přejeté vlakem

Česká Lípa

Smutný konec mělo pátrání po dvou fenkách plemene australského ovčáka, které na začátku týdne utekly rodině ze zahrady v České Lípě. Podle policie byly nalezeny přejeté vlakem. Zvířata pomáhala osmiletému chlapci zvládat mentální a fyzické postižení, kdy jedna z „australaček“ u něj uměla dokonce předvídat epileptické záchvaty.

Foto: Policie ČR

Hledání fenek australského ovčáka na Českolipsku skončilo smutně.

Článek

„Ráno bohužel našla majitelka obě ztracené fenky mrtvé poblíž kolejiště na Zákupsku. Nejspíš je srazil vlak,” informovala v pátek mluvčí policie Ivana Baláková.

O nezvyklém pátrání, kdy policie výjimečně nehledala člověka, ale zvíře, informovala mluvčí ve čtvrtek. Fenky zmizely z pondělí na úterý ze zahrady domu v obci Dobranov, která patří k České Lípě.

Naposledy byly podle svědků vidět ve středu ve vzdušnou čarou zhruba 10 kilometrů vzdáleném Vranově u Mimoně. Místo nálezu je pak vzdálené přibližně tři kilometry od Dobranova.

Postiženému chlapci z České Lípy zmizely chytré fenky, jež umí předvídat záchvaty

Krimi

Jednalo se o fenky ve věku jednoho a pěti let, přičemž starší z nich uměla u chlapce rozpoznat blížící se epileptický záchvat a upozornit na něj štěkotem.

Australský ovčák je pracovní pes, původně šlechtěný například k pasení stád krav nebo ovcí. Jedná se o lidem velmi oddané plemeno, australáci jsou rovněž známí svou inteligencí a schopností se rychle učit řadu povelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám