Hlavní obsah

Fantom pražských sklepů sebral věci za více než milion

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Z devětadvaceti vloupání do sklepů a garáží v Praze se škodou za více než milion korun obvinila policie 32letého muže. Podle vyšetřovatelů odnášel například horská kola, kočárky i nářadí. Podezřelý se ke krádežím přiznal a soud ho poslal do vazby.

Vloupání do sklepů v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Podle policie se podezřelý vloupal od loňského září do mnoha sklepů a garáží v Praze 4, 8 a 9. Bezpečnostní kamery zachytily jeho typický styl práce: dostal se do bytového domu nebo garáží, rovnou zamířil ke sklepním kójím, kde podle policie rozlomil zámek u dveří a začal krást.

„Ze sklepů si pak odnášel většinou horská kola, nářadí, kočárky, televize a další věci, které lidé ve sklepích obvykle mívají,“ sdělil v pondělí mluvčí policie Jan Daněk s tím, že škoda je vyčíslená na více než milion korun.

Pavoučí zloděj na Brněnsku nedokázal odolat ventilačkám

Krimi

Díky záznamům bezpečnostních kamer policisté zjistili, že se jedná o známou firmu. „V minulosti byl odsouzený za majetkovou trestnou činnost. Navíc ho usvědčily i zajištěné stopy z míst vloupání a pak již nemělo cenu zapírat,“ upřesnil mluvčí.

Obviněný se podle Daňka přiznal ke všem vloupáním a soud ho pak na návrh policie poslal do vazby. Podezřelému hrozí až osm let vězení. „Závěrem nutno zmínit, že vstup do domu lidé pachateli usnadňovali sami, protože většinou nechávali dveře nezamčené,“ dodal Daněk.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám