Hlavní obsah

Pavoučí zloděj na Brněnsku nedokázal odolat ventilačkám

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhradně pootevřenými ventilačními okny se do kanceláří firem a různých společností dostával podle policie muž, který je podezřelý z vykradení dvaceti objektů na Brněnsku. Od počátku roku si měl odnést peníze či zboží za zhruba dva a půl milionu korun. Kriminalistům při výslechu vysvětloval, že když viděl okno na ventilaci, nemohl si pomoct a musel dovnitř.

Zloděj lezl do objektů ventilačkouVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie kromě samotného zisku spočítala rovněž škodu, ke které při krádežích došlo, na více než 300 tisíc korun. Podezřelému mimo trestu za zlodějny hrozí trest i za nedovolené ozbrojování, neboť se u něj při domovní prohlídce našla kromě plynové pistole i funkční střílecí propisovačka, která ač vypadá jako hračka, je nebezpečnou zbraní.

Způsobem provedení vloupaček si zloděj velmi rychle vysloužil u policistů přezdívku Spiderman. Do místností se totiž dostával většinou ve vyšších patrech, kde viděl pootevřená větrací okénka.

První vloupání podle kriminalistů provedl v Pohořelicích na Brněnsku, kde ukradl notebook, fotoaparát, dva mobily a další věci, následovala série dalších, podobným způsobem provedených krádeží. Mezi jeho úlovky napočítali policisté například notebook a desetitisícovou finanční hotovost z brněnského fitness centra, podobnou sumu získal o několik dní později po násilném otevření trezoru v ordinaci lékaře na brněnském sídlišti Vinohrady.

Se skoro sto tisíci korunami odcházel z nočního vloupání do firmy ve Starém Lískovci. Zisk z výpravy do Králova Pole si navýšil o padesát tisíc korun, které následně získal v bankomatu pomocí odcizené platební karty.

Dva kasaři dělali trezory ve velkém, přišli si na čtyři miliony

Krimi

„Kapitální úlovek na něj čekal o prázdninách v centru města. Tam se po hromosvodu dostal k otevřenému ventilačnímu oknu a následně do firemních kanceláří. V příručních pokladnách našel skoro sto tisíc korun. Potom objevil ukryté klíče od trezoru, v němž byly skoro dva miliony,“ popsal v pondělí kriminalista Jaromír Novotný.

To však už byli policisté muži na stopě a před několika dny ho po návratu z neúspěšné zlodějské výpravy v Modřicích zadrželi před domem, kde žil s přítelkyní. Část z nakradených věcí se našla při domovní prohlídce.

Muž měl vystřídat také několik automobilů, a jak se sám přiznal, většinu z peněz naházel do automatů. „Ke dvaceti vloupačkám se přiznal, není však vyloučeno, že jich bylo ještě víc,“ dodal Novotný, který zároveň popsal originální obhajobu vazebně stíhaného muže. „Tvrdil, že když uviděl na ventilaci otevřené okno, zvlášť na firemní budově, a navíc ve výšce, musel prý dovnitř,“ uvedl kriminalista.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám