Hlavní obsah

Falešný policista se vetřel do přízně seniora. Sebral mu věci za 1,5 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zloděj převlečený za policistu připravil v Chomutově o pořádný balík peněz důvěryhodného seniora. Bezmála osmdesátiletý muž přišel o peníze a další věci v hodnotě téměř 1,5 milionu korun. Skuteční policisté již pachatele dopadli, na soud čeká ve vazbě.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Okradený muž se obrátil na policii, když zjistil, že mu doma chybí trezor. V něm měl finanční hotovost ve výši 1,3 milionu korun, několik tisíc euro, zlato a další věci. Policisté záhy zjistili, že se pachatel na čin připravoval.

„V panelovém domě, kde senior bydlí, byl totiž pár dní předem na „obhlídce“ v doprovodu dalšího, zatím neznámého muže. Oba byli oblečeni tak, aby vypadali jako policisté, za které se také vydávali. Pod smyšlenou záminkou se na důchodce vyptávali sousedů,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

O pár dní později se podle ní do paneláku vrátil pouze jeden z nich, opět v přestrojení za policistu.

„Tentokrát se pomocí vymyšleného důvodu vetřel přímo do bytu seniora, jehož přesvědčil, že je policistou. Poté s ním diskutoval a pak využil jeho nepozornosti, sebral trezor se zmíněnými věcmi a urychleně byt opustil,“ popsala mluvčí.

Rozsáhlé šetření přivedlo kriminalisty na stopu podezřelého 44letého recidivisty.

„Dotyčného se jim podařilo následně vypátrat a zadržet v Praze, kde také provedli domovní prohlídku v jeho obydlí a získali tak další důkazy. Nedaleko místa krádeže se policistům podařilo nalézt i odcizený trezor, samozřejmě již vypáčený a prázdný,“ konstatovala mluvčí Glogovská.

Vyšetřovatel zadrženého muže, který byl před rokem propuštěn z vězení, obvinil ze spáchání zločinu krádeže a přečinů porušování domovní svobody a přisvojení pravomoci úřadu.

Soud poté poslal falešného policistu do vazby, kde bude čekat na verdikt soudu. „S ohledem na výši způsobené škody může za mřížemi strávit v případě odsouzení až osm let,“ připomněl mluvčí.

Škoda za dva miliony. Zloději ukradli z pražského hodinářství zboží na Vánoce

Vánoce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám