Hlavní obsah

Falešný lodník měl strach z pirátů, seniorka z Hodonínska mu proto poslala padesát tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Do nezávazné elektronické konverzace s údajným lodním inženýrem se pustila jednasedmdesátiletá seniorka z Hodonínska. Když se jí lodník svěřil s tím, že má obavy z pirátů, neváhala mu poslat téměř padesát tisíc korun na poštovné, aby jí za to mohl poslat balíček s cennostmi a penězi. Seniorka však padla za oběť internetovému pirátovi.

Foto: Reuters

Mariňáci zajišťují pirátskou loď. Ilustrační foto.

Článek

„Podvodník vystupující jako lodní inženýr si před několika dny posteskl, že jeho loď musí pro technické problémy kotvit v přístavu. Zároveň vyjádřil obavy o své úspory. Ty by se po vyplutí na moře mohly v bezpečnostně nestabilních vodách stát kořistí pirátů. Proto se dohodli na jednoduchém řešení. Své důvěrné známé pošle balík se zajímavou hotovostí a cennostmi, který si později vyzvedne,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Žena bezmyšlenkovitě poslala požadovanou sumu a až poté si uvědomila, že zřejmě skočila na lep.

„To jí policisté potvrdili. Zároveň zdůraznili, že na podvodné jednání reagovala poměrně rychle. V obdobných případech totiž přicházejí od podvodníka další a další, často nesmyslné, požadavky na platbu. Škoda se tak poměrně rychle vyhoupne do závratných částek,“ dodal Malášek.

Falešný finanční poradce obral seniora na Náchodsku o víc než tři miliony

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám