Hlavní obsah

Falešný bankéř obelstil ženu z Přerovska, během hodiny ji připravil o sto tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Konverzace s falešným bankéřem přišla draho dvaatřicetiletou ženu z Přerovska. Během hodiny ji podvodník připravil o bezmála sto tisíc korun. Novinky o případu v pondělí informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž se ženě do telefonu představil jako pracovník České národní banky s tím, že na jejím běžném účtu banka zadržela dvě neoprávněné platby,“ uvedl mluvčí.

„Pravděpodobně došlo k zavirování jejího účtu a jediná cesta k jeho odstranění je přeposlat peníze na účet České národní banky,“ dodal mluvčí.

Podvodník ženu přesvědčil o tom, že když peníze přepošle, dojde ke zničení viru a peníze jí budou vráceny. „Přes internetové bankovnictví přeposlala tři platby na účet nadiktovaný falešným bankéřem. Ten se měl ozvat zpět, ale to se už nestalo,“ konstatoval Hejtman.

Když žena pochopila, že se stala obětí podvodu, přišla na policii. Pachateli hrozí v případě jeho dopadení za přečin podvodu trest odnětí svobody až na dvě léta.

„Pokud vám zazvoní telefon a volající vás informuje, že máte napadený bankovní účet, ihned zavěste a nebavte se s ním. Zavolejte do banky a sami si ověřte stav vašeho účtu,“ přidal radu na závěr policejní mluvčí.

Vydával se za kamarádku a poslal odkaz. Žena z Přerova má vybílený účet a ještě bude splácet tři čtvrtě milionu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám