Hlavní obsah

Vydával se za kamarádku a poslal odkaz. Žena z Přerova má vybílený účet a ještě bude splácet tři čtvrtě milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Statisícovou škodu sčítá žena z Přerova, kterou obelstil kyberpodvodník. Ten se na sociální síti vydával za její kamarádku a poslal jí tip na investování. Žena mu poskytla všechny údaje k tomu, aby jí vysál účet a vzal si na ni úvěr ve výši skoro tři čtvrtě milionu. Ten teď bude muset okradená splácet.

Foto: Pavel Jaňurek, novinky.cz

Policie (ilustrační snímek)

Článek

Žena se přišla svěřit policistům se svým příběhem v neděli. „Uvedla, že zhruba před týdnem jí neznámý pachatel, který skryl svoji identitu a vystupoval na sociální síti jako její kamarádka, poslal odkaz s možností investování finančních prostředků,“ popsala v pondělí Novinkám policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Žena zareagovala kladně a vyplnila v zaslaném odkazu potřebné údaje o svém účtu, e-mailu a zaslala i kopii osobního dokladu. Když poté na svém účtu zaznamenala transakce, myslela si, že jde o převody související s investováním.

„Asi po týdnu zjistila, že se nemůže přihlásit na sociální sítě a e-mail. Zkontaktovala svoji banku a zjistila, že přišla o necelých 110 tisíc korun, které měla na účtu, a navíc neznámý pachatel sjednal jejím jménem úvěr a odčerpal dalších 730 000 korun,“ doplnila Zajícová.

Čekala stovku za prodanou vestu na psa, přišla o 15 tisíc. Neklikejte na odkazy od neznámých lidí, opakuje policie

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám