Hlavní obsah

Falešný bankéř ČNB připravil ženu o statisíce, další peníze jí zachránila banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

O bezmála 400 tisíc korun přišla žena (45) z Olomouce, když uvěřila falešnému bankéři, že musí převést peníze svého účtu, aby je zachránila. Další peníze jí zachránila její banka, když účet zablokovala. Novinky o tom v pondělí informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Ženě podle něj minulý pátek dopoledne volal neznámý muž, který se představil jako pracovník České národní banky. „Volal ženě, aby jí pomohl zachránit peníze na jejím bankovním účtu, protože byl napaden a dochází k opakovaným pokusům neoprávněných převodů peněz,“ uvedl mluvčí.

Žena volajícímu uvěřila a řídila se jeho pokyny. Podle nich postupně převedla téměř 383 tisíc korun ze svého účtu na jiný bankovní účet. Poslední šestý převod, necelých 75 tisíc korun, ale neproběhl, protože to již zasáhla banka a účet ženě zablokovala z důvodu podezřelých transakcí.

„Žena si až poté uvědomila, že naletěla podvodníkovi, a událost ještě téhož dne ohlásila na policii. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ doplnil Hejtman.

Princi z internetu poslala žena z Prostějovska skoro dva miliony, naletěla

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám