Hlavní obsah

Falešné euro bankovky se mu nevyplatily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté obvinili sedmatřicetiletého muže z trestných činů padělaní a pozměňování veřejné listiny a z podvodu. Je podezřelý, že stojí za šířením falešných euro bankovek, které se letos objevily na několika místech v ČR. V úterý o tom informovala policejní mluvčí Eva Brožová.

Foto: Vladan Jílek

Rožnovské slavnosti

Článek

V celé republice se od letošního jara objevují falešné bankovky v nominální hodnotě pět set Euro. Na svědomí je má zřejmě muž, který se jimi několikrát pokoušel zaplatit, nebo doprovázel lidi, kteří jimi platili. Začátkem prosince byl podvodník zatčen.

První případ, kdy se padělaná bankovka objevila, se stal letos v květnu v obchodním domě na Smíchově. "Pokladní okamžitě odhalila, že to není pravá bankovka. Případ oznámila na policii a bankovku odevzdala," uvedla Brožová. 

Další bankovky stejné hodnoty se objevily v červnu. Tentokrát muž bankovkou platil u benzínových stanic v Praze v ulicích Evropská a Jeremiášova a u jednoho benzínového čerpadla za Prahou.

Také pokladní v Jeremiášově ulici poznala, že se nejedná o pravou bankovku. Dlouze si ji prohlížela, až podvodník ztratil nervy a raději utekl.

Dalším šetřením pražští policisté zjistili, že u všech výše uvedených případů se objevoval stejný člověk, většinou jako doprovod platícího zákazníka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám