Hlavní obsah

Fabie převážející žíraviny havarovala, pro poleptanou řidičku přiletěl vrtulník

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice
Aktualizováno

Škoda Fabia, ve které 38letá řidička převážela barely s žíravinami, havarovala v úterý ráno u obce Miřkov na Domažlicku. Pro poleptanou ženu přiletěl vrtulník. Silnice bude minimálně do jedné hodiny odpolední neprůjezdná.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Řidička v autě převážena nebezpečné chemikálie

Článek

Na silnici mezi Miřkovem a Vidicemi na Domažlicku mladá řidička pravděpodobně dostala smyk, vjela do příkopu a vozidlo se převrátilo na střechu. Z vozu ihned začaly unikat nazelenalé páry nebezpečných látek.

Pro zraněnou ženu, která byla poleptána chemickými látkami, přiletěla letecká záchranná služba a převezla ji na popáleninové centrum v Praze na Vinohradech. „Ve skleněných láhvích a barelech žena převážela kyseliny a hydroxidy. Při průzkumu byla zjištěna kyselina sírová, dusičná, mléčná, hydroxid draselný a další nebezpečné látky,“ uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Na místě nyní zasahují hasiči v ochranných oblecích a pracovníci chemické laboratoře z Třemošné. „V současné době se na místě odstraňují následky. Silnice bude minimálně do jedné hodiny odpolední neprůjezdná. Dopravu policisté odklánějí po místních komunikacích,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Martina Kohoutová.

Reklama

Výběr článků

Načítám