Hlavní obsah

Exmanželku starosty, kterého měla nechat zabít kvůli dědictví, soud z vazby nepustil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Čtyřicetiletá žena, která měla podle policie zosnovat vraždu svého exmanžela, zůstane ve věznici. Krajský soud v Plzni minulý čtvrtek v neveřejném jednání zamítl její stížnost proti rozhodnutí tachovského okresního soudu, který ji společně s dalšími dvěma muži (43) a (31) poslal do vazby. Novinky to zjistily z justiční databáze.

Okresní soud Tachov rozhodl o vazbě tří obviněných z vraždy 51letého podnikateleVideo: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Ohořelé tělo jednapadesátiletého podnikatele a starosty obce na Plzeňsku našli v autě začátkem října poblíž Benešovic na Tachovsku. O dva týdny později kriminalisté zatkli trojici podezřelých.

Všichni skončili ve vazbě, aby nemohli uprchnout nebo se skrývat. Stížnost si podala jen stíhaná žena, která po zadržení odmítla vypovídat.

Podle kriminalistů se obvinění předem domluvili a 51letého muže, který byl úspěšným byznysmenem, vylákali do bytu v Praze, kde ho brutálně napadli a zranili tak, že na místě zemřel.

Motivem pro vraždu starosty mělo být dědictví. Soud poslal do vazby ženu a dva muže

Krimi

„Tělo poté naložili do osobního automobilu, ten zavezli do lesního porostu na Tachovsku, kde vozidlo i s tělem zapálili. Motivem činu mělo být získání finančního profitu z následného dědictví po poškozeném,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Auto s mrtvolou objevil náhodný svědek na lesní cestě mezi Milíkovem, Benešovicemi a Vrbicí u Stříbra 4. října odpoledne. Vyšetřovatelé zjistili, že podnikatel a starosta odjel pracovně předchozí den do Prahy. Pak už se domů nevrátil, ani o sobě nedal vědět.

Odměna půldruhého milionu

Podle zjištění Novinek měla obviněná žena za odstranění exmanžela slíbit jednomu z kompliců odměnu půldruhého milionu korun. Druhý muž se na vraždě údajně podílel ze strachu, neboť žena ho prý vydírala. Na starostu číhala dvojice mužů v bytě jeho exmanželky, která ho tam vylákala.

Nejprve mu tesařskou pistolí střelili hřeb do hlavy a pak jej zezadu praštili železnou trubkou. Tělo schovali do papírové krabice a z bytu odnesli do garáže, kde jej naložili do kufru jeho vozidla a odjeli na Tachovsko,“ uvedl zdroj obeznámený s případem. Po zatčení se jeden z obviněných přiznal a policistům vše dopodrobna popsal.

Vražda jako z devadesátek. Mrtvý podnikatel z ohořelého auta byl zřejmě zastřelen

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám