Hlavní obsah

Vražda jako z devadesátek. Mrtvý podnikatel z ohořelého auta byl zřejmě zastřelen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dosavadní vyšetřování okolností nálezu torza lidského těla ve shořelém automobilu nasvědčuje tomu, že se udála vražda jako vystřižená z devadesátek. Vůz byl nalezen ve středu 4. října odstavený na lesní cestě poblíž Benešovic na Tachovsku. Obětí by měl být podle informací Novinek 51letý podnikatel ve stavebnictví, který je zároveň starostou malé obce na Plzeňsku.

Foto: Patrik Biskup, Novinky

Místo nálezu ohořelého vozidla

Článek

Jak Novinky zjistily z důvěryhodného zdroje, muž byl pravděpodobně zastřelen a vrah se pak snažil zahladit stopy požárem. Místo, kde kriminalisté vůz s ostatky nalezli, je asi 30 kilometrů od místa bydliště mrtvého muže.

Ten je v databázi pohřešovaných osob právě od 4. října. Policisté ale v souvislosti s pátráním nepožádali veřejnost o spolupráci, jak je v těchto případech zvykem. Není u něj ani uvedena přesná adresa, pouze okres.

Policie od nálezu o případu mlčí a zatím nic nekomentuje. Platí tak stále dřívější vyjádření, že na případu kriminalisté intenzivně pracují. Novinky s ohledem na rodinu zavražděného nebudou sdělovat podrobnosti k jeho identifikaci.

V ohořelém autě v lese na Tachovsku našli torzo lidského těla

Krimi

Schůzka ve středočeském kraji

Novinkám se podařilo zjistit, že vražda patrně souvisí se schůzkou ve středočeském kraji, kde se měl mrtvý podnikatel setkat s člověkem, jenž mu dlužil nemalé peníze. Kriminalisté už také mají k dispozici záznamy z dálničních kamer, které ukazují na to, že podnikatel odjel směrem na Prahu.

Zavražděný muž v minulosti působil ve statutárním orgánu velké stavební firmy, jež získala od státu zakázky za desítky miliard korun. V roce 2020 ale z firmy odešel a podnikal dál na vlastní pěst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám