Hlavní obsah

Emília a Linda přiměly muže k investování do kryptoměn. Přišel o tři miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další případ podvodníků, vydávajících se za finanční odborníky a obchodníky s kryptoměnou, prověřuje policie na Opavsku. Muž, který uvěřil slibům na zhodnocení peněz na kryptoměnovém účtu, nakonec přišel o více než tři miliony korun.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O případu informoval mluvčí policie René Černohorský. Sdělil, že dosud neznámý pachatel, který se vydával za osobu jménem Emília, oslovil třiapadesátiletého muže letos v květnu pomocí aplikace WhatsApp. Přiměl ho k tomu, aby investoval do kryptoměny.

„Následně jej další osoba se jménem Linda přesvědčila k založení účtu na jisté investiční platformě. Do svého počítače si nainstaloval příslušnou nabízenou aplikaci a na nově zřízený účet postupně převedl několika transakcemi, a to prostřednictvím své krypto peněženky a internetového bankovnictví, téměř 142 tisíc amerických dolarů, což je více jak 3 miliony korun,“ uvedl Černohorský.

Muž po celou dobu na svém účtu sledoval, jak jsou investice do kryptoměn zhodnocovány. „Osoby vystupující pod jmény Emília a Linda jej neustále přesvědčovaly o výhodnosti zmíněného investování s tím, že mu zasílaly informace o jeho údajných výdělcích, a tím byl poškozený muž neustále uváděn v omyl,“ doplnil mluvčí.

Když pak minulý týden chtěl provést odprodej svých investic a zúročenou částku převézt zpět na svou kryptopeněženku, tak zjistil, že internetové stránky investiční platformy z jeho počítače zmizely, do aplikace se nejde přihlásit, a on tak nemá přístup ke svému zřízenému investičnímu účtu,“ popsal mluvčí hořký konec nadějí podvedeného muže.

Podvodník chtěl ženu připravit o statisíce, její syn včas vypnul počítač

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám