Hlavní obsah

Dvouletý chlapec pád do tůně nepřežil, jeho bratr bojuje o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

O život v pátek přišel jeden ze dvou chlapců (2), kteří spadli do tůně na zahradě rodinného domu v Mukařově-Žernovce v Praze-východ. Druhé z dvojčat je v kritickém stavu. Děti vytáhla z vody matka, která zavolala i záchranku. Vrtulník je v bezvědomí přepravil do Prahy.

Foto: Alexandra Kohoutová
Článek

"Při našem příjezdu se už rodiče snažili oba chlapce resuscitovat," podotkla lékařka Alena Krameriusová, která dvojčata předala do pražské nemocnice v Motole.

"Jsou na anesteziologickoresuscitačním oddělení. Podle lékařů je jejich stav velmi kritický a život vážně ohrožený," řekla mluvčí nemocnice Eva Jurinová záhy po oznámení nehody. Těsně po 19 hodině pro Českou televizi uvedla, že jeden z hospitalizovaných chlapců zemřel.

Děti zachránila matka

Policie se o neštěstí dozvěděla od záchranné služby Prahy-východ krátce po poledni. Na místo vyrazil policejní výjezd, který výslechy svědků zjišťuje, jak vůbec k pádu obou dětí došlo.

"Děti si hrály na zahrádce u domku a spadly do vody. Vytáhla je jejich matka a začala je oživovat. Zatím nevíme, kdo je měl hlídat a kde se v tu chvíli nacházela matka," sdělila odpoledne první výsledky vyšetřování mluvčí policie Prahy-východ Diana Bušková.

Související témata:

Výběr článků

Načítám