Hlavní obsah

Dvojice střílela v pražském metru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvojici mladíků, kteří ohrožovali střelnou zbraní cestující v pražském metru, zadrželi policisté. Strojvedoucí přivolal pomoc v soupravě na lince C. Krátce před zadržením ve stanici Muzeum jeden z podezřelých mával pistolí a vystřelil do vzduchu. Jednalo se sice o airsoftovou, ale věrnou kopii pistole Glock.

Zadržení střelce v metruVideo: Policie ČR

 
Článek

Dvojice měla minulý týden v pátek kolem 21:30 ohrožovat lidi krátkou střelnou zbraní v soupravě metra při jízdě ze stanice Pankrác. Poté, co hlídka policie zjistila, o kterou soupravu se jednalo, počkala si na ni na Muzeu.

„Tam oba vystoupili a i na nástupišti jeden z mužů kolem sebe stále mával pistolí a několikrát vystřelil do vzduchu a do prostoru před výtahy. Hlídka policistů oba muže za použití donucovacího prostředku namířené střelné zbraně okamžitě zpacifikovala a následně jednoho z nich zadržela,“ informoval v pátek o případu mluvčí policie Richard Hrdina.

U zadrženého policisté našli krátkou střelnou zbraň, kterou ukryl do kabelky, kterou měl přes rameno.

Foto: Envato elements

Pistole Glock, ilustrační foto

„Jednalo se o airsoftovou věrnou kopii pistole Glock, která se prakticky na první pohled nedala rozeznat od ostré zbraně,“ zmínil mluvčí.

Pětadvacetiletého muže policie podezírá z výtržnictví, za což mu hrozí až dva roky vězení. Pokud by se trestný čin neprokázal, podle Hrdiny se bude případ řešit jako přestupek ohledně zbraní a střeliva.

O případném trestněprávním osudu druhého mladíka Hrdina neinformoval.

Foto: Policie ČR

Zadržení střelce v metru

Muž s tyčí naháněl strážníka v Břeclavi, ten ho postřelil. Policie hledá svědky

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám