Hlavní obsah

Dvě děti z Mostecka snědly bonbony, které našly venku. Bylo v nich THC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva své potomky musela odvést matka do nemocnice na Mostecku poté, co snědli bonbony, které našli ležet venku. Ukázalo se, že cukrovinka v obalu tvářícím se jako produkt známé značky pochutin pro děti Kinder ve skutečnosti obsahovala THC, psychoaktivní látku, kterou obsahuje marihuana. Případem se zabývá policie.

Foto: Policie ČR

Obal od bonbónů, ve kterých mělo být THC

Článek

O případu z pátku minulého týdne ve středu informoval mluvčí policie Václav Krieger. Dvě děti měly bonbony s příměsí tetrahydrokanabinolu (THC) najít venku.

Jejich věk ani město, ve kterém k události došlo, policie nepřesnila, mluvčí zmínil, že se jednalo o dvě nezletilé děti na Mostecku.

„Matkou byly ihned převezeny do nemocnice, kde se vyšetřením zjistila přítomnost drogy v jejich tělech. Naštěstí jsou ratolesti v pořádku a nedošlo k žádnému ohrožení zdraví,“ uvedl mluvčí.

Prodavačky z Brna snědly sušenky, jež dostaly od zákazníků, a skončily na JIP. Byla v nich marihuana

Krimi

Původem balíčku a dalšími okolnostmi případu se zabývají policisté. „Produkt byl v obalu oblíbeného a známého výrobce čokolád Kinder Surprise. Je zřejmé, že se rozhodně nejedná o originální výrobek,“ zmínil Krieger.

Zmíněné zboží se podle kriminalistů nedá v ČR koupit legálně a nejspíš ho musel někdo přivézt ze zahraničí.

„Tam jsou známy již některé výskyty této pochutiny. Na obalu výrobku je vyobrazen obrázek konopné rostliny s uvedením obsahu THC,“ sdělil mluvčí. O které státy by se mělo jednat, policie neupřesnila.

„Apelujeme na všechny občany, aby v případě styku s tímto druhem bonbonů kontaktovali Policii České republiky, a to na lince 158 nebo na nejbližší policejní stanici. Rozhodně nedoporučujeme výrobek rozbalovat a konzumovat,“ dodal Krieger.

Malátné střídavě usínaly. Zdrogované školačky v Brně skončily v nemocnici, jedné bylo 12 let

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám