Hlavní obsah

Dva muži v Praze uspali a oloupili bezdomovce. Počkali si na den, kdy bral důchod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muže bez domova s čerstvě vybraným důchodem vylákali dva muži na schůzku v Praze, kde ho následně uspali. Když usnul, okradli ho o všechny peníze a telefon. Kriminalisté dvojici vypátrali a zadrželi.

Zadržení mužů obviněných z loupeže Video: Policie ČR

 
Článek

Případ se stal už před Vánocemi loňského roku, policie o něm informovala nyní. Dva muži tehdy vylákali na schůzku muže bez domova pod záminkou, že mu dokážou zařídit práci a sehnat byt. „Na této schůzce mu do kávy nasypali látku, která má výrazné sedativní a hypnotické účinky. Když usnul, tak mu ukradli poslední peníze, které měl, a mobilní telefon,“ popsal mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Dvojice si muže vytipovala přesně v den, kdy bere důchod. Ten má měsíčně ve výši 15 tisíc korun. „Měli tak jistotu, že ho u sebe bude mít,“ dodal Daněk. Celkově ho při loupeži připravili o deset tisíc korun.

Pachatele se kriminalistům podařilo vypátrat a následně i zadržet. „Oba muži (52 a 61) si vyslechli obvinění pro trestný čin loupež, kdy jim v případě odsouzení hrozí až 10 let vězení. Jeden z nich je stíhaný vazebně,“ doplnil mluvčí.

Polští zloději se do zastavárny v Bruntále probourali přes dvě zdi

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám