Hlavní obsah

Polští zloději se do zastavárny v Bruntále probourali přes dvě zdi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policii se podařilo objasnit případ vloupání do zastavárny v Bruntále, odkud zloději loni v dubnu odnesli šperky v hodnotě tři a půl milionu korun. Čtyři Poláci mají podle policie na svědomí i podobné zločiny v Ostravě, Havířově i v zahraničí.

Policie objasnila sérii sofistikovaných vloupání.Video: Policie ČR

 
Článek

„Dva muži ve věku 37 a 48 let již byli obviněni, 39letý muž a 41letá žena jsou doposud pouze důvodně podezřelí, jsou v pohybu na blíže neustanovených místech v zahraničí a je na ně vydán souhlas se zadržením,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský s tím, že oba obvinění jsou ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Zloději se probourali přes zdi spojovací chodby a zastavárny.

K prvnímu vloupání došlo loni v noci na 9. dubna na náměstí Míru v Bruntále. Zloději se na vše důkladně připravili a do provozovny se dostali neobvyklým způsobem. Nejprve se vloupali do objektu pojišťovny, odkud se přes zeď probourali do spojovací chodby, dále po rozbití skla do papírnictví a nakonec se probourali až do zastavárny. „Tam odcizili dvě desítky plat se šperky v celkové hodnotě téměř tři a půl milionu korun a také peníze,“ dodal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Nádobíčko zadržených zlodějů.

Stejná skupina má podle policie na svědomí i vloupání do zastavárny v Ostravě-Mariánských Horách z loňského června a také pokus o vloupání do zastavárny na Hlavní třídě v Havířově.

Každému vloupání předcházela velmi pečlivá příprava, která trvala několik týdnů až měsíců. Objekty si nejprve prohlédli, pozorovali chování a návyky obsluhy prodejen, technické zabezpečení budov a provozovny si i skrytě natáčeli. Při domovních prohlídkách bylo u podezřelých nalezeno velké množství techniky určené k monitoringu, ovlivnění signálu či přerušení signálu a zámečnického profesionálního nářadí.

Jen jsem ji obejmul, hájil se u soudu. Přepadená pošťačka má po útoku posttraumatickou poruchu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám