Hlavní obsah

Dva muži se v ostravské mlékárně přiotrávili kyselinou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V péči lékařů skončili ve středu dva zaměstnanci mlékárny v Ostravě - Martinově, kteří se při údržbě potravinářské technologie nadýchali výparů z chemikálií. Událost vyšetřuje policie, která se zajímá, zda pracovníci neporušili bezpečnostní předpisy.

Článek

Při úniku chemické látky zasahovali hasiči. „Dva zaměstnanci se v suterénním skladu chemických látek nadýchali výparů po reakci s menším množstvím koncentrované kyseliny dusičné,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Jednoho ze zaměstnanců vyvedli ven spolupracovníci, dalšího museli vytáhnout hasiči.

„Prvnímu zachráněnému hasiči poskytli kyslík a další hasiči se vydali na průzkum do suterénu, kde objevili dalšího muže. Toho vyvedli ven a také mu poskytli kyslík,“ uvedl mluvčí s tím, že hasiči oba zraněné předali přivolaným záchranářům. Oba muži skončili v ostravské fakultní nemocnici.

„Hasiči pak v protichemických oblecích pečlivě prozkoumali místo nehody i suterén. Přesné okolnosti vzniku nehody budou známy až po výslechu zraněných mužů, kteří byli ve skladu chemických látek sami,“ dodal mluvčí. Protože sklad je podle zástupců firmy oddělen od výrobní části, nedošlo při nehodě ke kontaminaci potravin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám