Hlavní obsah

Dva mrtví po střetu dodávky s vlakem v mlze na Mělnicku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostelec nad Labem
Aktualizováno

Tragické následky měla čtvrteční nehoda na Mělnicku, kde se ráno na železničním přejezdu střetla dodávka s osobním vlakem. Ve vozidle jeli tři lidé, z nichž dva na místě podlehli těžkým zraněním. Třetího muže záchranáři po oživování přepravili do nemocnice. Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Roli mohla sehrát mlha, kvůli které rovněž nemohl vzlétnout vrtulník záchranky.

Tragický střet vlaku s dodávkouVideo: Aktu.cz

 
Článek

Nehoda se stala krátce před 8:30 na železniční trati u Jiřic, které jsou částí Kostelce nad Labem na Mělnicku.

„Dodávka vjela na přejezdu pod osobní vlak, uvnitř byli tři lidé,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Mluvčí záchranky Monika Nováková uvedla, že dva muži svým zraněním na místě podlehli a třetího muže zdravotníci přepravili do nemocnice v těžkém stavu. „Lékař mu musel zajistit dýchací cesty,“ zmínila mluvčí.

Nehoda se stala na trati mezi Neratovicemi a Brandýsem nad Labem, kde České dráhy nasadily náhradní autobusy. Provoz bude zastaven zhruba do 11:00.

Foto: Aktu.cz

Následky střetu vlaku s dodávkou na Mělnicku

Podle mluvčího hasičů Jana Sýkory se nehoda stala na přejezdu, který je značen pouze křížem.

Okolnosti a přesnou příčinu nehody zjišťuje policie. Na situaci v dopravě mohlo mít vliv počasí, záběry z místa nehody ukazují na mlhu. Rovněž kvůli mizerné viditelnosti nemohl podle Novákové vzlétnout vrtulník záchranky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám