Hlavní obsah

Policie našla v Klánovickém lese dva zastřelené lidi, letěl tam vrtulník s termovizí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policisté našli v pátek odpoledne v pražských Klánovicích dvě mrtvé osoby, jedna z nich je podle informací serveru Aktu.cz nezletilá. Na místě byla předtím slyšet střelba. Podle informací Novinek byl v podvečer na místo povolán vrtulník s termovizí, který les propátrává.

Pátrání v Klánovickém leseVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„V Klánovickém lese byla nalezena dvě těla bez známek života,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Rybanský. Server iDnes uvedl, že jednou z obětí bylo dítě v kočárku.

Později na místo přiletěl vrtulník s termovizí a Rybanský potvrdil, že v okolí probíhá pátrání.

Policisté na místě střelbyVideo: Aktu.cz

„Policisté zajišťují okolí a probíhá pátrací akce, přičemž nemůžeme vyloučit, že by se po okolí mohla pohybovat ozbrojená osoba,“ řekl reportérovi Novinek na místě.

„V souvislosti s tímto případem jsme prověřili hlášenou střelbu v Úvalech, která se ale nepotvrdila,“ řekl Rybanský Novinkám před 21. hodinou.

„V Klánovickém lese však v současné době stále probíhá bezpečnostní opatření, neboť nemůžeme vyvrátit ani potvrdit, že se na místě pohybuje ozbrojená osoba,“ dodal Rybanský s tím, že případ převzali policisté z I. pražského oddělení.

Dvojice střílela v pražském metru

Krimi

Policie dvě těla našla poté, co svědkyně kolem třetí hodiny odpoledne ohlásila na tísňovou linku, že se poblíž v lese ozvaly výstřely. Není jasné, jestli osoby zastřelil někdo třetí, nebo střílela jedna z obětí.

Klánovický les se ve spojení se střelbou a úmrtím „proslavil“ i v roce 2014, kdy Oldřich Konrád zastřelil muže jen proto, že se přiblížil k jeho skrýši, kde měl ukryté nakradené věci.

Oběť v lese s detektorem kovu hledala poklady, Konrád zpanikařil a na muže třikrát vystřelil. Zasáhl ho do hlavy. Druhý den se na místo vrátil s kanystrem benzinu a tělo zapálil.

Klánovický vrah dostal 25 let, sám ale žádá doživotí

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám