Hlavní obsah

Dva lidé spadli do 13 metrů hluboké výtahové šachty

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

V tragédii se změnila snaha 65letého muže zachránit ve výtahu uvězněnou sousedku v jednom z brněnských domů. Jednačtyřicetiletá žena uvízla ve čtvrtek ráno v mezipatře, zmíněný soused jí chtěl pomoct. Při vyprošťování však zřejmě jeden z nich zavrávoral a strhl toho druhého do šachty hluboké 13 metrů.

Foto: Vladimír Šmehlík
Článek

Žena nastoupila do výtahu ráno po sedmé hodině, ujela ale pouze několik desítek centimetrů. Varovný zvonek, který zmáčkla, uslyšel 65letý lékař, který jí vyrazil na pomoc. O tom, co se dělo v následujících okamžicích, je možné zatím pouze spekulovat. Záchranáři je nalezli těžce zraněné na dně výtahové šachty. Žena i muž utrpěli při pádu řadu zlomenin a pohmožděnin.

"Neumím si to jinak vysvětlit. Soused zřejmě prostrčil něco pletivem, aby ve třetím poschodí pod výtahem otevřel zablokované dveře. Pak ženu vytahoval ven a při vylézání z výtahu jeden z nich zavrávoral a oba spadli do šachty," uvedl jeden z nájemníků domu.

Zraněné vynesli hasiči

K neštěstí byli přivoláni hasiči se speciální technikou. Připraveno bylo i lezecké družstvo, které mělo zasáhnout ve chvíli, kdyby se nepodařilo otevřít výtahové dveře v suterénu. "Ty se nám nakonec podařilo otevřít. Oba těžce zraněné jsme uložili do vakuových nosítek, vynesli před dům a předali do péče zdravotníků," popsal mluvčí hasičů Jihomoravského kraje Jaroslav Haid.

"Musíme zjistit, jak k tomu došlo. Zatím víme, že oba jsou s těžkými zraněními v nemocnici a není možné je vyslechnout. Není vyloučené, že někdo z nich bude obviněn z nedbalostního ublížení na zdraví, ale to je předběžné, vše ukáže až vyšetřování," dodala Jana Kozárová z brněnské policie. Výtah ještě musí prohlédnout technik, jenž se pokusí zjistit o jakou poruchu se jednalo, či zda byla porušena pravidla bezpečnosti práce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám