Hlavní obsah

Dva dospělí a tři děti se v Českém Těšíně přiotrávili kouřem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÝ TĚŠÍN

Dva dospělí a tři děti se v sobotu nadýchali kouře při požáru domu v Českém Těšíně na Karvinsku. Všichni skončili v nemocnicích v Českém Těšíně a Třinci. Žádný z pacientů nebyl v bezprostředním ohrožení života, sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Děti si už z nemocnic odvezli jejich rodiče.

Foto: Kai Pfaffenbach , Reuters

Ilustrační foto

Článek

V péči lékařů skončilo jedenáctiměsíční batole a děti ve věku šest a patnáct let. Jedovatých zplodin se nadýchal i pětapadesátiletý muž a stejně stará žena. Všech pět skončilo na jednotkách intenzivní péče. "Všichni postižení byli intoxikováni zplodinami hoření, avšak při vědomí," upřesnil mluvčí.

Ve dvoupodlažním obytném domě, kde podle hasičů žije skupina sociálně slabších obyvatel, začalo hořet okolo 06:00. "Plameny vyšlehly na chodbě domu. Především hořel starý gauč a další nepořádek. Zasažena byla i část dřevěného stropu," řekl mluvčí. Dodal, že přivolaní hasiči dostali oheň pod kontrolu během deseti minut. Další hodinu a půl pak v domě dohašovali, rozebírali poškozený dřevěný strop a chodbu odvětrávali. Škodu předběžně odhadli na 20 000 korun. Příčinu vzniku požáru nyní vyšetřují policisté a hasiči.

Azyl našli v hotelu

Ve dvou zničených bytech bydlely čtyřčlenná a sedmičlenná rodina. Obě už navštívila sociální pracovnice městského úřadu. "Jedné rodině zařídila prozatímní ubytování v místním hotelu. Zbytek našel přístřeší u příbuzných," sdělila mluvčí českotěšínské radnice Dorota Havlíková.

Potvrdila, že podle prvotního ohledání místa se požár rozšířil pravděpodobně z chodby. Obyvatelé bytů už podle svých slov nespali, a možná i proto se jim podařilo před kouřem včas uniknout.

"V pondělí se sejde vedení města se sociálními pracovníky a zařídíme jim provizorní bydlení," řekl starosta Vít Slováček. Radnice postiženým také vyplatí mimořádnou okamžitou pomoc, aby si mohli koupit oblečení a základní potřeby. "Vše mají totiž po požáru zničené," doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám