Hlavní obsah

Důchodkyně bodla chotě nožem, hrozí jí až 15 let

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Z pokusu zavraždit manžela se ve středu začala u soudu v Plzni zpovídat šedesátiletá důchodkyně Jaroslava Kubátová, které za útok na muže hrozí až patnáctiletý trest vězení. Podle žalobkyně bodla letos v únoru doma kuchyňským nožem svého o tři roky mladšího manžela do zad. A to tak silně, že prorazila hrudník a způsobila mu těžké zranění, které ho přímo ohrožovalo na životě. Jen díky rychlé odborné lékařské pomoci muž nezemřel.

Článek

Jak před soudem žena vypověděla, s manželem se seznámili téměř před čtvrtstoletím. "No, žili jsme tak normálně, akorát mě občas napadl. Dvacet let mě psychicky a fyzicky deptal. Jinak naše dny ubíhaly tak, že manžel býval hodně ve sklepě, kde sekal dříví. A pak televize. Že mě napadal? To bylo vždycky když si popil, vzal ho amok a když jsem volala policajty, tak mi řekli, že jsme manželé, a že si to máme vyřídit," popsala soužití Kubátová. Nyní se důchodkyně stará čtyřiadvacet hodin denně o manžela, kterého málem připravila o život. kvůli nedávné mrtvici je nyní její muž upoután na lůžko.

Prášky zapila vínem a přišla hádka

Jak se ukázalo, i v inkriminovaný den manžel popil v hospodě, vrátil se domů a přinesl manželce bílé krabicové víno. "Já už měla v sobě svoji dávku prášků, víno jsem si ale dala. Pak jsme se strašně hádali a on mě mlátil pěstmi. Kryla jsem se, byla jsem celá modrá...našmátrala jsem něco na lince, chtěla jsem ho praštit. Až pak, když jsem ho bodla, jsem zjistila, že to byl nůž, prý jsem mu měla říct, že jsem ho radši měla zabít, ale to si nepamatuju. On pak šel k sousedům," líčila průběh činu obžalovaná.

Napadený manžel odmítl už v přípravném řízení proti své ženě vypovídat, vzhledem ke svému zdravotnímu stavu toho nyní není schopen. Lékařka, která k tomuto případu byla jako záchranář přivolána, pak u soudu uvedla, že tehdy Kubátová vykřikovala, že to udělala ona.

"Krátce po propuštění pana Kubáta z nemocnice, jsem do jejich bytu vyjížděla znova. Volal, že se cítí být ohrožen manželkou. Ona byla rozrušená, tak jsem ji nechala odvézt k vyšetření na psychiatrii," dodala lékařka. Konečný verdikt v tomto případu by měl padnout ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám