Hlavní obsah

Důchodce mířil vzduchovkou na děti

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Policisté řeší případ důchodce z českobudějovického sídliště Máj, který několikrát mířil na děti ze vzduchovky. Na místě před jeho bytem v přízemí panelového domu zasahovali v pondělí i městští strážníci.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Přijali jsme dvě telefonická oznámení. Podle svědků měl muž po dětech střílet z pušky, nejspíš ze vzduchovky,“ řekl Právu mluvčí českobudějovických strážníků Václav Sup. Před panelovým domem však strážníci zastihli už pouze jednoho ze svědků.

„Šel prý náhodou kolem dětského hřiště, když k jeho okraji přiběhl rozčilený muž se zbraní v ruce, kterou zde začal nabíjet a křičet na přítomné děti, že jestli mu nedají pokoj, tak je může všechny postřílet,“ citoval z výpovědi svědka Sup.

Dále prý svědek také uvedl, že muž odběhl do svého bytu, kde si rozsvítil tak, aby na něj bylo vidět, začal chodit od okna k oknu a přitom na děti mířil.

Hlídka se vydala přímo za mužem, který údajně děti ohrožoval. „Strážníkům řekl, že je rád, že dorazili a že už to déle nevydrží. Potvrdil také, že měl s několika dětmi konflikt kvůli tomu, že mu házely kameny do oken. To se prý opakuje s železnou pravidelností už delší dobu a většinou tehdy, když končí v přilehlé škole výuka,“ upozornil Sup. Muž však nepotvrdil, že by na kohokoliv střílel. „Sdělil nám pouze, že se zbraní vyběhl ven a hrozil s ní dětem. Celý případ jsme předali státní policii,“ dodal Sup.

Reklama

Výběr článků

Načítám