Hlavní obsah

Podezřelý z vraždy ženy v pražském hotelu spáchal sebevraždu

Praha

Policie ve středu potvrdila, že mrtvý muž, jehož tělo našli v úterý kriminalisté v polské Vratislavi, byl hledaný kvůli sobotní vraždě ženy v hotelu v centru Prahy. Podle vyšetřovatelů vše nasvědčuje tomu, že spáchal sebevraždu. Případ tak spěje k odložení, protože podezřelý je po smrti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Novinky.cz

Článek

O nálezu mrtvého Čecha v pokoji v jednom z hotelů ve Vratislavi policie informovala již v úterý večer, po prověřování pak ve středu na Twitteru potvrdila, že se skutečně jednalo o muže, po kterém pátrala.

Vražda se měla stát v hotelu v ulici Na Poříčí, oběť měla bodnořezná zranění. Policisté pak po podezřelém pátrali, načež v pondělí našli na Brněnsku jeho auto. Následující den přišla z Polska informace o nalezené mrtvole.

„Kriminalisté hodnověrným způsobem ověřili totožnost českého občana. Můžeme potvrdit, že se skutečně jedná o hledaného dvaačtyřicetiletého muže podezřelého z vraždy,“ informovalo ve středu policejní prezidium s poděkováním polským kolegům za spolupráci.

Muž podezřelý z vraždy ženy v hotelu byl nalezen mrtvý

Krimi

Mluvčí pražské policie Jan Rybanský Novinkám sdělil, že po ohledání místa činu v hotelu v Polsku lze předběžně vyloučit, že by se na smrti muže podílel někdo další. Podrobnosti o způsobu, jakým muž zemřel, policie nesdělila.

Pokud se prokáže nejpravděpodobnější verze o vraždě ženy a následné sebevraždě, tak policie případ odloží, protože pachatel je po smrti.

„Kriminalisté na případu dále pracují a prověřují veškeré okolnosti,“ dodal Rybanský.

Policie muže původně hledala jako pohřešovaného, protože blízkým nezvedal telefon. Později po něm vyhlásila pátrání kvůli zvlášť závažnému násilnému trestnému činu. Muž byl podle médií znám z prostředí heren a kasin jako pokerový hráč, značnou částku měl údajně prohrát v den vraždy i v kasinu nacházejícím se nedaleko místa činu. Se zavražděnou ženou se podle všeho znal.

Muže na Sokolovsku obvinili z vraždy, ženu umlátil kvůli drogám

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám