Hlavní obsah

Drát hozený přes vysoké napětí na Břeclavsku sršel až na zem. Podezřelí jsou dva mladíci

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klobouky u Brna

Dva mladíci stojí podle policie za podivným hazardem v Kloboukách na Břeclavsku, kde se v září objevil drát sršící elektřinou přehozený přes vedení vysokého napětí. Kriminalisté v úterý informovali, že v případu podezřívají ve zkráceném řízení dvojici, které hrozí až dva roky vězení za obecné ohrožení.

Foto: Policie ČR

Pachatel přehodil drát přes vedení vysokého napětí.

Článek

Jednadvacetiletý a devatenáctiletý mladík podle vyšetřovatelů přehodili v neděli 2. září večer přes vedení vysokého napětí drát s klubkem dalších na konci. Jiskřícího drátu, visícího z vedení až k zemi si tehdy všiml muž, který případ ohlásil.

Na místo vyrazili policisté a poruchová služba společnosti E.On. Zatímco pracovníci energetické společnosti se postarali o likvidaci hrozby, policisté skutek zadokumentovali. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Neznámý pachatel přehodil drát přes vedení vysokého napětí

Podle policie nebezpečí v tomto případě hrozilo nejen při přímém dotyku, ale již při pouhém přiblížení se k místu. „Vzhledem k tomu, že panelová cesta, která vede pod vedením, slouží jako turistická i cyklistická stezka a je využívána jako příjezd k okolním polím, je velké štěstí, že nedošlo k těžkému úrazu či jiné újmě,“ uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová.

Foto: Policie ČR

Neznámý pachatel přehodil drát přes vedení vysokého napětí

Stopy přivedly policisty při vyšetřování ke dvěma mladíkům. „Na základě zjištěných skutečností a získání odborných vyjádření jim vyšetřovatel sdělil podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. Za uvedené protiprávní jednání hrozí podle trestního zákoníku odnětí svobody až na dvě léta,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám